Hulladékgazdálkodási engedélyeztetések

Hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez környezetvédelmi hatósági engedély megszerzése szükséges, melyhez kapcsolódó hatósági engedélyeztetés rendjét, az engedélykérelem tartalmi elemeit a 439/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet írja elő.

Mit jelent a hulladékgazdálkodás?

Hulladékgazdálkodás: a hulladék gyűjtése, szállítása, kezelése, az ilyen műveletek felügyelete, a kereskedőként, közvetítőként vagy közvetítő szervezetként végzett tevékenység, a hulladékgazdálkodási létesítmények és berendezések üzemeltetése, valamint a hulladékkezelő létesítmények utógondozása.

Hulladék közvetítésének és/vagy kereskedelmének nyilvántartásba vétele, engedélyeztetése

Ki minősül hulladék kereskedőnek?

Bármely gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó, amelynek vagy akinek megbízása alapján képviselője vagy más megbízottja jár el a hulladék megvásárlásánál és az azt követő értékesítésénél, ideértve azt az esetet is, amikor a kereskedő nem lesz a hulladék tényleges birtokosa

Ki minősül közvetítőnek?

Olyan gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó, amely vagy aki más nevében intézi a hulladék hasznosítását vagy ártalmatlanítását, ideértve azt az esetet is, amikor a közvetítő nem lesz a hulladék tényleges birtokosa.

A közvetítőnek és a kereskedőnek a nyilvántartásba vétel iránti kérelmet a tevékenységének megkezdése előtt a környezetvédelmi hatósághoz kell benyújtania, melyhez kapcsolódó hatósági bejelentésének tartalmi elemeit a 439/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 1. számú melléklete írja elő.

A hulladék gyűjtésének, szállításának, közvetítésének és kereskedelmének engedélyeztetése

Mit jelent a hulladékgyűjtés?

A hulladék összegyűjtése hulladékkezelő létesítménybe történő elszállítás céljából; a gyűjtés magában foglalja a hulladék előzetes válogatását és előzetes tárolását is.

Mit jelent a hulladékszállítás?

A hulladék telephelyen kívüli mozgatása

A gyűjtési, szállítási, közvetítési, kereskedelmi tevékenység végzésére vonatkozó hulladékgazdálkodási engedély iránti kérelmet a környezetvédelmi hatósághoz kell benyújtani, melyhez kapcsolódó hatósági engedélyeztetés rendjét, az engedélykérelem tartalmi elemeit a 439/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet írja elő.

A hulladékkezelés engedélyeztetése

Kezelés: hasznosítási vagy ártalmatlanítási műveletek, ideértve a hasznosítást vagy ártalmatlanítást megelőző előkészítést is.

Amennyiben hulladékgazdálkodási engedélyre van szüksége, vagy engedélye lejár, illetve a meglévőt módosítani kívánja, keressen minket bizalommal.

Ajánlatkérőjét elküldheti a Kapcsolat menüpont alatt, illetve az itt megadott telefonszámon szakértő kollégánk szíves rendelkezésére áll.