Hírek

Enyhülnek a távmunkavégzés szabályai!

Tisztelt Partnerünk!

 

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az MTI (Magyar Távirati Iroda) 2020. november 12-én kiadott közleménye alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár bejelentette, hogy a vészhelyzetre való tekintettel és a gazdasági érdekek szemelőtt tartása mellett, enyhítik a távmunkavégzés (modern elnevezésén Home Office) szabályait, hogy ezzel is elősegítse a vállalkozások fenntarthatóságát.

 

Az enyhítések a következők lesznek:

  • A távmunka részlegesen is végezhető a munkanapok egy részében megosztva is. Lehet egy munkahéten belül irodai és otthoni munkavégzés is.
  • A munkavállaló távmunkával kapcsolatban felmerülő költségeihez hozzájárulhat a munkáltató, de csak a mindenkori minimálbér 10 %-ig terjedően.
  • A munkáltatónak csak tájékoztatnia kell a munkavállalót arról, hogy milyen munkabiztonsági és egészségvédelmi előírásoknak kell megfelelni az otthoni munkahelynek és a munkavállaló ezek ismeretében választhatja ki a megfelelő munkavégzési helyet, munkaállomás kialakítására alkalmas részt a lakásban.
  • Ezeken felül ígéretet tett Bodó Sándor úr a munkajogi előírások harmonizálására is a távmunkavégzéssel kapcsolatban.

 

Amennyiben újabb információkhoz jutunk, abban az esetben haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA