Levegőtisztaság-védelmi engedélyeztetések

Légszennyező forrás létesítése, teljesítménybővítése, élettartamát meghosszabbító felújítása, alkalmazott technológiájának váltása és működésének megkezdése esetén a levegőtisztaság-védelmi követelményeket, levegőtisztaság-védelmi engedély megszerzésével szükséges teljesíteni.

Légszennyező forrásnak minősül minden levegőterhelést okozó helyhez kötött vagy mozgó forrás.

Helyhez kötött légszennyező pontforrás csak engedély birtokában létesíthető és üzemeltethető, az engedély iránti kérelmek tartalmi követelményeit a 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet 5. melléklete tartalmazza. A létesítési engedélykérelem dokumentációját a levegőtisztaság-védelmi részterületen szakértői jogosultsággal rendelkező szakértő készítheti el.

Amennyiben olyan tüzelőberendezést üzemeltet, mely 140 kW alatti úgy az nem bejelentés-köteles, de ha egy pontforráson több tüzelőberendezés teljesítménye együttesen meghaladja a 140 kW-ot, akkor levegőtisztaság-védelmi engedély megszerzése szükséges.

A levegőtisztaság-védelmi engedély kérelem benyújtásakor mellékelni szükséges az alapbejelentést, más néven LAL-t, illetve érdemes az emissziós méretéseket elvégeztetni.

További, levegőtisztaság-védelemmel kapcsolatos kérdések felmerülése esetén forduljon hozzánk bizalommal. Ajánlatkérőjét elküldheti a Kapcsolat menüpont alatt, illetve az itt megadott telefonszámon szakértő kollégánk szíves rendelkezésére áll.