Munkahelyi kockázatértékelés

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) 54. § (2) bekezdése kimondja, hogy a “munkáltatónak rendelkeznie kell kockázatértékeléssel, amelyben köteles minőségileg, illetve szükség esetén mennyiségileg értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat”.

Sokan azt gondolják, hogy a munkahelyi kockázatértékelés, csak egy formadokumentum, melyet elegendő elkészíttetni és aztán mehet a fiókba, vagy a szekrény egyik polcára, azonban ez nem helyes.

A munkáltató a kockázatértékelést, a kockázatkezelést és a megelőző intézkedések meghatározását a tevékenység megkezdése előtt, azt követően indokolt esetben, de legalább 3 évente köteles elvégezni.

Sok esetben nem elegendő a munkahelyi kockázatértékelés elvégeztetése, lehet, hogy kémiai vagy biológiai kockázatbecslést is kell mellé készíttetni, attól függően, hogy a Munkavállalók milyen veszélyeknek vannak kitéve a minden napos munkájuk során. Ezeknek a dokumentumoknak elkészítésében a munkavédelmi szaktevékenységet ellátó (munkavédelmi megbízott, vagy specialista) szakembernek nagyon nagy felelőssége van, de nem csak neki, hanem a foglalkozás-egészségügyi orvosnak, szakellátó cégnek is a Munkáltatóval egyetemben.

Amennyiben tanácstalan, és nem tudja, hogy a kockázatértékelés során a munkáltatónak milyen módon kell a várható veszélyeket beazonosítani (veszélyforrásokat, veszélyhelyzeteket), valamint a veszélyeztetettek körét nem tudja meghatározni, sem felbecsülni a veszély jellegét (baleset, egészségkárosodás), a veszélyeztetettség mértékét, úgy forduljon hozzánk bizalommal, nem csak a kockázatértékelést készítjük el, hanem személyes látogatást teszünk akár több alkalommal és a cég tevékenységét átvilágítjuk, egyeztetünk a foglalkozás-egészségügyi Szolgáltatóval, ha szükséges, akkor a Hatósággal is.

Ajánlatkérőjét elküldheti a Kapcsolat menüpont alatt, illetve az itt megadott telefonszámon szakértő kollégánk szíves rendelkezésére áll.